Hétfőn megérkezett a Nether Update, mi 30-án frissítünk és ugyanezzel a tűzzel ki is takarítjuk a nethert.

A szerver jún. 29 és 30 között éjszaka (frissítve, eredeti dátum 06. 30 – 07. 01. volt.) fog átállni az új verzióra. Ezzel együtt a mostani Nethert, annak teljes tartalmával és tárgyaival töröljük! Minden nether portált újra el kell készíteni, tárgyakat, épületeket nem fogunk visszaállítani. Az előző netherről mentés készül, és saját használatra letölthető lesz. Még most mentsetek ki onnan minden tárgyat, amit szeretnétek megtartani, ismétlem, nem állítunk vissza semmit!

Mostantól a Spawn környékének portáljait mindig a felső alapkő felé fogjuk helyezni, mert itt sokkal könnyebb hozzá szép épületet emelni és jeges hajóutakat készíteni, megspóroljuk az ásást. Tehát a spawn környékén mindenki köteles a portálját az alapkőrétegen felülre átmozgatni, vagy eleve oda építeni, különben a többi portál szinkronizációja is rossz lesz! Ehhez útmutató egy Minefox streamben várható, de magatok is rákereshettek. A rossz helyre épített portálokat admin eszközzel töröljük, az obszidián el fog veszni.

A számolásában segíteni fog továbbra is a /trigger nc_inNether (Netherben aktiválva) és /trigger nc_inOverworld (Felvilágban aktiválva), melyek a másik dimenzió megfelelő koordinátáit adják vissza.

Nem valószínű, hogy 1-ére minden plugin tip-top lesz 1.16-ra, de nagy technikai változásokat ez az update nem hozott, így elvileg nem lesznek nagy fennakadások. A szerver a frissítéssel visszavált Spigot motorra. Frissítjük a VanillaTweaks-es datapackokat is, hogy pontosan milyenek vannak a szerveren, azt a szabályzatban találjátok (egy kivétellel – a sárkány nem dob majd szárnyat, helyette az endet igény szerint reseteljük.)

Bármi kérdéssel keressetek Discordon!