Csak egy gyors hír:

A szerver erőforrásait kímélendő a szerveren a spawnchunkok átkerültek egy óceán közepére, ami nincs tele bekapcsolva hagyott farmokkal és tobzódó falusiakkal. Az átlagos processzorhasználat le is esett 8-12%-ról 1-3%-ra 😉

Az új világspawn: (kb.) 320 780

Ezzel a spawnchunkok is áthelyezésre kerültek, mostmár tudjátok, pontosan hova. Ezeknek különlegessége, hogy mindig betöltve maradnak, és működik bennük minden szerkezet, mozognak az entitások akkor is, ha senki nincs a szerveren. Ez kétélű kard.

Új szabályok a spawnchunkokban:

  • Csak olyan szerkezet/farm építhető, ami a teljes szerverközösséget szolgálja, termékéért fizetséget kérni nem szabad.
  • Fokozottan ügyelni kell az ide épített szerkezetek teljesítményigényére. Redstone használata legyen minimális (helyette gyorsítósínek), hopperek legyenek lagkezelve (felé dropper helyezve), stb.
  • Fokozottan ügyelni kell az entitások mennyiségére. Egymásnak nyomott entitások nem megengedettek.
  • A nem szükséges szerkezeteket ki kell kapcsolni.
  • Falusiakat használó szerkezet csak a Tulajjal és a szerverközösséggel folytatott előzetes megbeszélés és engedély után építhető.
  • A szabályt megszegő farmot Admin (annak épségére való tekintet nélkül) figyelmeztetés után deaktiválhatja.

A spawnchunkokba közösségi farmok fognak épülni a jövőben, lesz ezzel kapcsolatos feladatkiírás és stream is. A szabályokat betartva bátran építhettek ide, kihasználhatjátok a lehetőséget.
A nether-tetőn készült egy fáklyával jelölt út és portál az új spawnchunkokhoz.

Ez a változás az először belépőket nem érinti, őket az AuthMe plugin automatikusan a Spawnépület megfelelő pontjára helyezi. Viszont ha ágy vagy respawn anchor nélkül haltok meg, ide fogtok kerülni.