Nyakunkon az 1.17, a Caves and Cliffs update első része. A hegyekre és új barlangokra még várni kell karácsonyig, 1.18-ig.
Viszont az 1.17-es újítások, az Amethyst Geode, a Deepslate blobok, a réz, és még jópár dolog, kihasználásához is szükség van egy világvágásra.

Ezzel együtt a Foxyn szerver egyesül a Nejlontacskó közösség szerverével, ahol az OE-KVK hallgatói játszottak eddig. A világuk fő része bemásolásra kerül a Foxyn map egy olyan részére, ahol nincs jelenleg építmény. A Nejlontacskó tagok számára – a személyes ismeretség miatt – egy egyszerűsített regisztrációs ív nyílt meg a regisztrációs oldalon.

A világvágás és a világegyesítés az 1.17 kiadása után 1-2 nappal, de legkésőbb június 16-án délután egy stream keretében fog zajlani.
Később nincs rá módom, hogy ezt megtartsam, így ha addig nem kerül ki az 1.17, akkor is megtörténik a vágás, viszont arra nektek kell figyelni, hogy majd csak 1.17-ben generáljátok le a levágott chunkokat újra. Ha ez lesz a helyzet, erről külön fogok még szólni.

1.18-ban, karácsonykor jelentős változás lesz a világban, és még nem tudjuk, milyen szinten lesznek kompatibilisek a régi világok az új verzióval. Bár sokat ígért a Mojang, a külsős világszerkesztő eszközök és pluginok frissítésére biztosan sokat kell majd várni, így az 1.18-as frissítésre a szerveren február előtt valószínűleg nem kell számítanotok.
A világ kompatibilitását figyelembe véve karácsony környékén meg fogjuk szavazni, hogy egy teljesen új világot kezdjünk, vagy újra csak egy világvágásra kerüljön sor akkor is.

Kérdéseiteket várom kommentben vagy Discordon.

Addig is jó játékot a szerveren!